13 заразени в Кюстендил и региона

Сподели във Facebook
Снимка архив Снимка: архив

112 са новорегистрираните заразени с коронавирус за денонощие.

От тях 13 са в Кюстендил. Повечето са в ромския квартал "Изток", където от днес е обявена карантина. Никой няма право да напуска квартала.

Предприети са и други извънредни епидемични мерки. Ограничава движението от 10.00 до 22.00 часа на територията на квартала, влизането и излизането от него. Полицаи контролират придвижването на граждани и автомобили в и от територията на кв. „Изток“. Влизането и излизането на автомобили, обслужващи жизнено важни сектори, ще се допуска само с разрешение на РЗИ.

В случаи на неотложност ще бъде допускане влизане и излизане от квартала, по преценка на служителите на ОДМВР. Няма да се допуска събирането на групи от хора на обществени открити и закрити места, а носенето на предпазни маски или шалове е задължително.

В столицата заразените са 15, в Пазарджик - 10; Плевен - 5; Пловдив - 2; Разград - 2; Сливен - 7; Смолян - 3; София област - 15; Стара Загора - 3; Шумен - 27; Ямбол – 3.

Към момента в България са потвърдени общо 3453 случая на коронавирусна инфекция, като 1455 от тях са активни. Излекувани са вече 1817 лица, като през последното денонощие са регистрирани 33 от тях.267 са общо пациентите с доказан Covid-19, които са настанени в лечебни заведения за болнична помощ.

От тях 13 се намират в интензивни структури.С потвърдена коронавирусна инфекция са регистрирани 326 медицински служители. За изминалите 24 часа са установени 4 нови случая на лекар, медицинска сестра, санитар и друг медицински персонал.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано