14 медици напускат общинска болница

Сподели във Facebook

Кризата в общинската болница "Иван Скендеров" се задълбочава.

14 лекари и медицински сестри са депозирали предизвестия за напускане на лечебното заведение в Гоце Делчев.

Както вече информирахме, причината е болничният директор Владислав Улевинов.

Първоначално десетима от лекарите предупредиха с напускане. Те депозираха пред кмета Владимир Москов мотивите си, също така разкриха финансови афери. 

В ОбС също има докладна от специалисти по здравни грижи, които недоволстват от заплащането на техния труд и отказа на директора Улевинов да предприеме каквито и да е мерки за решаването на проблема им. Медици информираха, че причината е назначеният неотдавна директор Владислав Улевинов. Без да преглежда в Детско отделение, болничният шеф получава допълнително близо 4000 лева месечно възнаграждение. В същото време лекарите в най-натоварените отделения са с драстично ниски заплати. Има реална опасност да напуснат хирурзи, ортопеди, АГО-специалисти, медицински сестри.

Вчера местният парламент заседава по казуса, но решение не бе взето. Създадена е комисия, начело с кмета Владимир Москов. Те ще провеждат срещи с ръководителите на отделенията в лечебното заведения и техните екипи. Следващото заседание за кризата в гоцеделчевската болница е на 19 март, казаха от кабинета на кмета Владимир Москов.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано