16 заразени в Кюстендил, Перник и Благоевград

Сподели във Facebook

Регистрирани са нови 128 заразени с коронавирус през последното денонощие.

14 от тях са в Кюстендил. Един е в Благоевград и един в Перник.

Данните от МЗ обаче се разминават с тези от Кризисните щабове в населените места.

От Областния щаб в Кюстендил обявиха, че остава силно тревожна обстановката в квартал "Изток", където всеки ден се увеличават положителните случаи. В кюстендилския квартал диагностицирани с коронавирус към момента са 63-ма души. 15 са положителните случаи в град Кюстендил, като част от тях също са свързани с квартала. 6 души са от Сапарева баня. Няма нови хоспитализирани лица в Ковид отделението на болницата в град Дупница. Трима се лекуват от коронавирусна инфекция в отделението – това са двама мъже и една жена. Те са в стабилно общо състояние.

По данни на МЗ 3016 са направените проби. Най-много са положителните в София.

4242 случая на новия коронавирус са потвърдени у нас към момента, като 1770 от тях са активни. Излекувани са общо 2263 лица, 46 от които са регистрирани през последните 24 часа. Пациентите с доказан COVID-19, които се намират в лечебни заведения за болнична помощ, са 390. От тях 16 са настанени в интензивни структури.

Според Националната информационна система общият брой на медицинските служители, при които е потвърдена коронавирусна инфекция у нас, е 376. Пет са новите случаи от изминалото денонощие, от които три са установени при лекари, един при медицинска сестра и един при друг медицински персонал.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано