20 000 лева за свободата на политик, критикувал властта

Сподели във Facebook
Снимка бгнес Снимка: бгнес

Прокуратурата погна политически лидер за критика, отправени срещу противоепидемичните мерки. Държавното обвинение се самосезира по повод изявления на Костадин Костадинов - председател на партия "Възраждане", съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Според обвинението изявлението на Костадинов буди страх и неоснователна тревога у гражданите в условията на обявеното на територията на страната извънредно положение, във връзка с пандемията от коронавирус Covid-19.

В телевизионно предаване Костадинов твърдял, че въведените противоепидемични мерки от здравните власти са „пропаганда за отклоняване на вниманието и не са в интерес на гражданите“.

Освен това лицето отправило заблуждаващи твърдения за липси на стоки от складовете на Държавна агенция „Държавен резерв и военновременни запаси” с думите: „Там има всичко по документи, а на практика няма нищо, всичко е ограбено, опоскано, изядено“, се посочва в съобщението на държавното обвинение.

В тази връзка Костадин Костадинов е привлечен към наказателна отговорност, като определената му мярка за неотклонение е гаранция в пари в размер на 20 000 лева.

Разследването по случая продължава.

Напиши коментар

Коментари

  1. ДЖАМБАЗ ЕФЕНДИ -
    ДИГАТ МУ РЕЙТИНГА ЗА ДА ГО ВКАРАТ В ПАРЛАМЕНТА, ОНЯ КРЕТЕН ВАЛЕРИ СИМЕОНОВ СЕ ИЗТЪРКА И КОСТЯ ЩЕ Е НОВАТА ПАТЕРИЦА НА ГЕРБ В НОВОТО ПРАВИТЕЛСТВО.

Избрано