26 с коронавирус в Кюстендил, Благоевград и Разлог

Сподели във Facebook
Снимка архив Снимка: архив

1300 са направените тестове през денонощието. Установени са 117 души с коронавирус.

27 са в Югозапада. Шестима са заразените в Разлог. Те са били контактни с учителката от ДГ номер 5 в града, която бе диагностицирана преди дни.

Сред заразените са дете и медицинска сестра, това потвърди кметът на Разлог, който е и председател на Кризисния щаб в града. Взети са допълнително 24 проби в детската градина. Тя е затворена от петък. Състоянието на карантинираните е добро.

19 са установените с коронавирус в Кюстендил. Те са предимно от ромския квартал "Изток". Трима от тях са в тежко състояние. Общо 11 са ромите.

Заразени са медицинска сестра и санитарка от кюстендилската болница. Те са изолирани. Положителна проба е отчета и в Невестино.

Един е новозаразен в Перник. Най-много са в София.

3872 са доказаните случаи на коронавирусна инфекция в страната от началото на епидемията.

Активни са 1646. Излекувани са вече 2027 души, 19 от които са регистрирани през последното денонощие.

В лечебни заведения за болнична помощ се намират 322-ма пациенти, при които е констатиран COVID-19. От тях 13 са настанени в интензивни структури.

У нас общият брой на лицата-медицински персонал, при които е потвърден COVID-19, е 343. През изминалите 24 часа са установени 2 нови случая на медицински сестри.За шест нови случая на коронавирус в Разлог съобщи кметът на общината Красимир Герчев.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано