357 фирми регистрирани на два адреса

Сподели във Facebook
Снимка архив Снимка: архив

307 превозвачески фирми са регистрирани на един адрес. Те са предимно гръцки и македонски.  От Съюза на международните превозвачи подозират, че част от компаниите, главно собственост на чужденци, возят и печелят без да отговарят на законовите изисквания.

Всичките фирми за международен превоз са с регистрация в центъра на Петрич.

От "Автомобилната администрация" съобщават, че срещу част от фирмите вече е задвижена процедура за отнемане на лиценза им. При репортерска проверка на адреса не са открити управители, нито технически компетентни лица, единствено два счетоводни офиса. "Много фирми, които са в търговски регистър, почти ги няма тук на адреса. Ако вече те не отговарят на изисквания се подхожда, поема се процедура по отнемане на съответния лиценз", коментира пред бтв жена, живееща в района.

На два частни апартамента в друг блок в Кюстендил пък са регистрирани общо 50 фирми за превози. "От тези 307 фирми през годината сме правили множество проверки. От тях има 58 фирми, които не са доказали финансова стабилност и за тях са започнали производства по отнемане на лицензите. Сега представители на тези фирми са или от счетоводна къща, или адвокати, които когато се стигне до налагане на административна санкция се оказва, че не са упълномощени за това нещо и това създава затруднения за вършене на административно наказателната дейност на агенцията", обясни Бойко Рановски, директор на ИА "Автомобилна администрация".

За да може българска фирма да превозва товари из Европа, законът изисква да има реален офис с информация от тахографи на камионите, експлатационен център, периодични техничекси прегледи у нас. Също и да гарантира финансовата си стабилност. Някои обаче отговарят на условията само на хартия, разказаха превозвачи.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано