4,7 милиона лева за 8 километра до селото на войводата Яне Сандански

Сподели във Facebook
Снимка архив Снимка: архив

Правят ритуална първа копка на път, чакан повече от 50 години. 8-килметровото трасе се реконструира с 4 700 00 лева от държавата.

На 24 ноември багерите тръгват от местността "Влахинска чешма" на пътя Кресна село Влахи.

"След повече от 50 години стана възможно общинският път до Влахи не просто да бъде позакърпен, а да се превърне в модерно транспортно съоръжение, което ще позволява на гражданите на общината и нейните гости да пътуват комфортно и за десетина минути да стигат с лек автомобил от Кресна до родното село на Яне Сандански", коментира с гордост кресненският кмет Николай Георгиев.

Реконструкцията на общинския път ще позволи на кмета и неговата администрацията най-сетне да се върнат с необходимата сериозност към намеренията за превръщане на село Влахи в туристически обект със сериозно регионално, а защо не и национално значение. Уникалното съчетание на богата история и традиции, религиозни храмове, частично съхранена възрожденска архитектура, природни феномени и отглежданите тук автохтонни породи са отлична предпоставка за реализацията на подобни планове, а тяхната реализация може значимо да тласне напред подобряването на качеството на живот в община Кресна, сочат от Общината.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано