400 000 лева за вратовръзки на полицаи и пожарникари

Сподели във Facebook
Снимка архив Снимка: архив

Шият над 17 000 вратовръзки за полицаи пожарникари. Обществената поръчка, обявена от МВР, е за 396 950 лева. Цената на една бройка е на стойност 22 лева и 50 стотинки.

Вратовръзките са еднакви по кройка, но се различават по бродиран монограм. На тези, които носят полицаите, има избродирано лъвче. На вратовръзките на огнеборците е пламък. За комисарите монограмът е щит с лъвче и корона.

"Изглеждат множко, признавам, мисля си, че биха могли да отидат някъде за нещо по-полезно. Според мен това може да бъде част от униформата на ръководен състав. Не е като елемент от униформа на облекло на полицай на сравнително ниско ниво, на полицай от улицата“, коментира Валентин Попов, председател на Синдикалната федерация на служителите в МВР. От ресорното министерство изтъкнаха, че количеството е определено съгласно заявки от структурите на МВР, чийто служители изпълняват служебните си задължения в униформено облекло. Прогнозната стойност е определена съгласно изискванията на Закона за обществените поръчки и в съответствие с проведено пазарно проучване.

Поръчка за 3470 вратовръзки МВР обяви и през 2019 година, но тя бе прекратена заради сгрешено изображение на бродираното лъвче в офертата.

Реалната цена на брой вратовръзка на едро е около 15 лева, коментираха пред бтв от фирмата, чиято оферта беше отхвърлена в предишната процедура.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано