46 фирми наддават за ремонт на улици, пари още не са отпуснати

Сподели във Facebook

46 фирми и обединения се конкурират за ремонт на благовградски улици и водни съоръжения, за които все още не са отпуснати от МРРБ.

Основно участниците в обществената поръчка са от Югозапада. Поръчката е разделена на девет позиции, възлиза на 9 291 654 лева, но без ДДС.

Шест фирми се борят да спечелят ремонта на ул. „Свети Иван Рилски“, която се спуска от Джамията към площад „Македония“ – столичните „Интерполис“ ЕООД на Павел Варнаджиев, „БМ Груп инженеринг“ ЕООД на Алберт Александров, „НСК София“ ЕООД на Светлин Владимиров, „Надежда Ви Строй“ ЕООД на Владимир Йорданов и благоевградските „Престиж Бизнес-93“ ООД на Любен Янев и Георги Шапков, и „Грома Холд“ ЕООД на Виктор Велев. Ремонтът не може да надхвърля сумата от 1 234 844 лева, също без ДДС, а заложеното време за работа е до 150 дни.

2 202 071 лева без ДДС са парите за реконструкцията на ул. „Аргир Манасиев“ от площад „Македония“ покрай бившия ресторант „Старата къща“. Отново 6 фирми са подали документи за участие в надпреварата: регистрираните в София „Енлайтмент“ ООД на съдружниците Петър Бекяров и Ирина Маринов, и „НСК София“ ЕООД, и благоевградските „Стилстрой-М“ ООД на Михаил Камбитов и Венцислав Малчев, „Растер-юг“ ООД на Антон Муртов и Радослав Костов, „Грома Холд“ ЕООД и сливенското дружество „Благоустройствени строежи“ ЕООД с управител Георги Стоянов.

Да ремонтират улица „Иларион Макариополски“, включително и ВиК мрежата за 130 дни, се конкурират „Енлайтмент“ ООД, „НСК-София“ ЕООД и обединение „ВиК мрежи Благоевград 2023“ между софийските фирми „Инмат София“ ЕООД на Йордан Кълвачев, „Луксор инвест груп“ ЕООД с управител Димитър Кралев и „Енвайро клийн“ ЕООД на Симеон Сотиров. Предвидената за ремонта сума е 745 108,69 лв.

За реконструкцията на улица „Иван Вазов“, която минава точно зад читалището, са предвидени 760 149 лева с време за извършване на строителните дейности не повече от 120 дни. Желаещи да получат поръчката са „НСК София“ ЕООД, регистрираната в Симитли „Георесурс“ ЕООД с управител Марио Иванов и благоевградската „Диана 7“ ООД на Георги Шимбов и Емилия Шимбова, като двете дружества участват с обща оферта, и „Ай Би Си Консулт“ ЕООД на Милена Ризова.

За улица „Захари Стоянов“, която също е в карето от Джамията до площад „Македония“, предвидените за ремонт средства са 556 998,14 лв. без ДДС. Кандидатстват да го извършат „НСК София“ ЕООД, благоевградската „Ай Би Си Консулт“ ЕООД и столичната „Стреза“ ЕООД на Янко Шумков.

1 081 269,05 лева без ДДС са предвидени за ремонта на ул. „Стефан Стамболов“ – покрай Второ училище към стадиона. Претенденти да го извършат са „Хидростроителство“ ООД с регистрация в софийското сeло Герман и управител Васил Попов, „БМ Груп Инженеринг“ ЕООД, „НСК София“ ЕООД, „Стреза“ ЕООД, регистрираната в София „Бул Строй Инвест“ ЕООД на Красимира Накева, дупнишката „Мегаинвест-холд“ ЕООД на Цветан Цветанов, „ВДХ“ АД, представлявана от Петко Геров, която е регистрирана в столицата, и консорциум „Благоевград ВиК 2023“ на софийските фирми „Комунал Инженеринг“ ЕООД със собственик Димитрина Маркова и „Тидекс“ ЕООД с управител Елена Тодорова.

Ремонтът на улица „Арсени Костенцев“, която тръгва от площад „Македония“ и слиза до градската градина, е разделен на три етапа. За първия са предвидени 1 365 062 лева и максимален срок за работа 180 дни. Кой да го извърши влизат в спор „НСК София“ ЕООД, „Растер юг“ ООД, консорциум „Благоевград ВиК 2023“, „ВДХ“ АД, кюстендилската „Булплан инвест“ ООД, управлявана от Николай Йосифов, и „А-строй“ ЕООД с регистрация в село Абланица, собственост на Венцислав Амзов.

Вторият етап от улицата е 1 085 607,92 лв. предвидено финансиране. Да го направят се конкурират „НСК София“ ЕООД, „ВДХ“ АД, „Ай Би Си Консулт“ ЕООД, „ВИП Трейд енд билд“ ЕООД на Николай Динков-Нинджата, гоцеделчевската „Шербетов-М“ ООД на Ангел Шербетов и Георги Милчев, и столичната „ПСГ“ АД, представлявана от Александър Николов, пише struma.bg.

Последният, трети етап на ремонт на ВиК и благоустрояване на ул. „А. Костенцев“ е със заложени 260 546,26 лв. без ДДС и време за извършване до 100 дни. Претенденти да го направят са „НСК София“ ЕООД и пловдивската „Титан Строй Д“ ООД на Дончо Хаджиев и Наско Пържанов.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано