50 лева билет от София до Перник

Сподели във Facebook
Снимка Пресцентър Снимка: Пресцентър

Специални пътувания с парен локомотив предлага БДЖ в първите дни от юни за всички деца и любители на влаковете. Атракционните композиции ще пътуват по общо три различни маршрута в страната. По време на Международния ден на детето – 1 юни ще бъдат организирани пътувания от София до Перник и обратно, както и по теснолинейката от Септември до Велинград и в обратното направление, информираха от пресцентъра на БДЖ.

От София за Перник с парен локомотив парният влак ще потегли от Централна гара София в 9.00 часа. Ще пристигне в Перник в 11.00 часа. Пътуващите с влака ще имат малко повече от три часа за разходка в града, организирано посещение в Двореца на културата и различни забавни активности.

Влакът ще тръгне обратно от Перник в 14.25 часа и ще пристигне в София в 15.20 часа. По време на пътуването за всички закупили билети за специалния влак ще има и допълнителни приятни изненади по повод отбелязването на 135 години от създаването на Българските железници. Цената на билета за пътуване в двете посоки София - Перник - София е 50 лева, с включено запазено място, като за всички деца до 10 годишна възраст билетите ще бъдат на половин цена.

По същото време влакчето по теснолинейката ще замине с парния локомотив 609.76 от гара Септември в 9.15 часа и ще пристигне във Велинград в 12:00 часа. За пътуващите с този влак БДЖ също е осигурило приятни изненади по повод на своята 135-годишнина, а освен времето за разходка от малко повече от два часа в курортния град, композицията ще има две спирания в посока Велинград на гарите Варвара и Долене, където пътниците ще могат да се насладят и фотографират откриващите им се красиви гледки. Освен на 1 юни, пътуване по теснолинейката ще бъде организирано и в неделния ден на 4 юни по същия маршрут и със същото разписание. Цената на билета за пътуване в двете посоки Септември - Велинград - Септември е 68 лева с включено запазено място, като за всички деца до 10-годишна възраст билетите ще бъдат на половин цена.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано