700 000 лева за водопровод в три села

Сподели във Facebook
Снимка Пресцентър Снимка: Пресцентър

Необходими са около 20 000 лева за доизграждане на храм "Света Богородица" в село, в което никога не е имало камбанен звън.

Божият дом се строи от 10 години с пари на хората от кюстендилското село Нови чифлик.

"С каквото мога ще съдействам. Трябва да има свято място, където хората да отидат да се помолят, да запалят свещ, да отбележат празниците“, каза народният представител от Кюстендил Кирил Калфин.

Депутатът се ангажира да търси начин за финансиране за довършване на ремонтните дейности на храма пред кметицата на селото по време на приемна с граждани.

700 000 лева са отпуснати за изграждане на ВиК мрежата в кюстендилските села Катрище, Николичевци и Гюешево, изтъкна депутатът от ГЕРБ.

По време на приемния ден на вниманието на депутата бяха поставени различни казуси и проблеми от жители на общината и съседните населени места.

Жителите от Кюстендилско се поинтересуваха дали ще продължи санирането на многофамилни жилищни сгради в региона.

Калфин изрази надежда, че инвестициите в такива проекти ще продължат, защото хората ги одобряват и ползите от тях са видими.

Въпроси относно ТЕЛК решение, увеличаване на вдовишка пенсия и имотен казус също бяха сред поставените проблеми по време на регулярната приемна на депутата Кирил Калфин.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано