7000 души под карантина, сред тях и полицаи

Сподели във Facebook
Снимка Пресцентър Снимка: Пресцентър

Предотвратена е контрабанда на 30 тона спирт.

Има засечени опити за продаване на фалшиви дезинфектанти, случаи, по които са образувани досъдебни производства, съобщиха от МВР.

Нарушителите на карантина се увеличават, обяви министър Младен Маринов. Над 7000 души са поставени под карантина. Има над 60 досъдебни производства за нарушаване на този режим.

Той разкри, че има и полицаи, които са под карантина. На този етап те не са много, нашите хора са на първа линия, спрени са всички почивки, допълни Младен Маринов. Министърът благодари на полицаите, които и в момента са на улицата и работят.

Нямаме място за отстъпление и за да се справим, ни трябва мобилизацията и енергията на цялото общество, категорично заяви министър Маринов.

Маринов заяви, че има известно напрежение на КПП-тата, въведени след полунощ на 21 март. Той изрази надежда, че през тези два почивни дни ще се види практическото приложение от мярката.

МВР вече разпространи бланка - декларация, която те да попълват, достатъчно в момента е да е посочен адресът на който живеят, не е необходимо да ходят до общините и да си променят адресните регистрации. Декларацията е достъпна чрез сайта на МВР, включително и полицейските служители ще разполагат с празни бланки за попълване. Мярката важи на този етап за областните центрове. Разчитам на съвестта и отговорността на всеки гражданин, защото тези извънредни мерки се прилагат извънредно, както за тях, така и за органите на реда. Министър Маринов апелира възрастните хора да спазват въведените изисквания.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано