83-ма изолирани в Кюстендил

Сподели във Facebook

Собственици на заведения за хранене не спазват извънредното положение в Кюстендилско.

В шивашки цехове се работи без предпазни маски и ръкавици. Липсват и дензифектанти, съобщиха от РЗИ в града.

Здравните власти са сезирали и кмета Петър Паунов.

83 души са под карантина в Кюстендил. Те са са завърнали от рискоки държави. Последният случай е с шофьор на камион. Пристигнал си вчера и събрал съседи на чашка у дома си. След сигнал на хора от село Горановци, днес всички са изолирани.

"Призовавам за засилено внимание. Вирусът е в Перник, Благоевград, вижте какво се случва в Банско. Моля за подаване на своевременни сигнали. Част от хранителните обекти, които се постарахме да работят, но баничарници, кебапчийници, не спазват ограниченията. Екипите на Агенцията по храните са на място. Всеки, който продава с ръкавици разнася потенциална зараза. Ръкавиците, с които подавате баничките и броите парите с тях са източник на зараза. Всеки един от продавачите трябва след всеки клиент да измива ръцете си с дезинфектант и след това да продължи да обслужва клиентите", апелира кметът Петър Паунов.

Той помоли чрез медиите тези, които подават сигнали, са посочват точен адрес на обекта или име на фирмата.

"Не забравяйте, че много хора са свързани с Италия, трябва да бъдат локализирани много точно и да спазват всички мерки за безопасност. В цеховете, където няма раздадени маски и дезинфектанти, трябва да бъдат затваряни", заяви Паунов.

„Моля всеки, които има близък да се погрижи за него. Не може хората да звънят и да казват, децата няма да ми занесат храна, за да не ме заразят. Такова нещо е недопустимо“, категоричен е Паунов. Градоначалникът каза, че служителите на социалния патронаж се отзовават на всички сигнали за хора в нужда.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано