9-годишна е най-четящата в Благоевград, пише книга

Сподели във Facebook
Снимка бнт Снимка: бнт

Третокласничка е най-четящото дете в Благоевград.

9-годишната Мариа Баздрагянова е взела и прочела над 110 книги от Регионалната библиотека в града, откъдето отличиха ученичката със специална награда.

Разказва че чете в почти всеки свободен момент от деня, като винаги първо учи уроците и пише домашните си, а след това се отдава на любимото си хоби. "Просто един ден, като се научих да чета, отворих една книга, хареса ми и започнах да чета", разказа пред БНТ Мариа. Тя вече подготвя и своята първа книжка, в която ще се разказват весели истории, които за сега ученичката пази в тайна. Майката на Мария - Илонка Христова, коментира, че малката много чете, даже някой път й прави забележки, защото очите се развалят и трябва всичко да е в рамките на нормалното.

Ива Петрова, класен ръководител: Тя е много добър рецитатор, сами забелязахте дикцията,и произношението на Мариа, когато изговаря думите. Това пак говори за начина, когато едно дете чете, то може да се изразява чудесно.

Райка Христова, директор на Регионална библиотека "Димитър Талев" в Благоевград коментира, че децата в Благоевград са много четящи. Само за ден през месец април са се записали 947 деца.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано