Абсолвенти от АУБ - Благоевград с две дипломи

Сподели във Facebook
Снимка Пресцентър Снимка: Пресцентър

Възпитаници на Американския университет в Благоевград, които са от 17 държави, получиха дипломите си на тържествена церемония.

Най-напред се дипломираха завършилите през тази година, а след тях и миналогодишните, ощетени от празник заради пандемията.

56 процента от абсолвентите са българи. Останалите са от Албания, Грузия, Русия, Колумбия и САЩ. И тази година най-много са дипломираните в специалността „Бизнес администрация“ (44%), следвани от „Компютърни науки“ (13%), „Журналистика и масови комуникации“ (10%) и „Икономика“ (8%). 53% от възпитаниците на университета завършват висшето си образование с две специалности.

Всеки от АУБ получи по две дипломи - американска и българска. Родители и близки проследиха дипломирането на живо в профила на АУБ в YouTube. Студентите, които не успяха да пристигнат в Благоевград, взеха участие на живо чрез Zoom. Завършващите студенти бяха приветствани от президента на АУБ д-р Дейвид Еванс, председателя на Настоятелството на АУБ Виктория Ентуисъл и заместник-ръководителя на дипломатическата мисия в Посолството на САЩ в България Джъстин Фридман.

Почетен оратор на церемонията беше Стефан Иванов от випуск 1995. Преди няколко месеца Стефан прекоси Атлантическия океан с лодка в името на благородна кауза.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано