Акция на полицаите в Кюстендил и Дупница

Сподели във Facebook
Снимка архив Снимка: архив

Дупнишки полицаи са установили и задържали трима мъже за жесток побой. Те са от Бобошево и са на 51, 40 и 31 години. Тримата са обвинени за телесните увреждания на 34-годишния Найден Найденов от Дупница. Както подробно информирахме, тримата се скарали с дупничанина в кръчма край Бобошево. Били го пред множество свидетели. Найденов все още е в болница.

Полицаите в Кюстендил са установили и задържали двама братя на по 30 години за нанесен побой на 40-годишен мъж и упражнена принуда. Потърпевшият е подал жалба в РУ Кюстендил в края на миналата седмица, съобщил е, че е държан почти 10 часа в частен имот от двамата непознати. По случая е образувано досъдебно производство.

Анонимно телефонно обаждане от мъжки глас за поставени взривни устройства на ключови места в Дупница е постъпило на 20 март чрез тел.112 в полицията в града. При извършената проверка е установено, че информацията е невярна, а обадилият се е 32-годишният С. Живков от града. По-късно е открит и задържан с полицейска заповед в ареста на РУ Дупница. Той е известен с хулигански прояви. Съставен му е АУАН за подаване на неверни или заблуждаващи съобщения и сигнали за помощ. Предвидената глоба за това деяние в Закона за Националната система за спешни повиквания с единен европейски номер 112 е 5000 лева.

"Напомняме на гражданите, че при подаване на фалшиви сигнали, които са наложили мобилизиране на ресурси на службите за спешно реагиране, наказанието е глоба от 10 000 до 20 000 лв.в случай, че не подлежи на по-тежко наказание, както и обезщетение за причинените на службата вреди.
При повторно нарушение налаганите глоби или имуществени санкции са в двоен размер", съобщиха от полицейския пресцентър.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано