Активист на ГЕРБ се завръща в благоевградския парламент

Сподели във Facebook

Общинската избирателна комисия в Благоевград заседава извънредно за сваляне на съветник от ГЕРБ.

Прекратяват се пълномощията на Красимир Роячки от ГЕРБ, информираха от комисията, провела вота за местна власт през 2019 година. Мястото на подалия оставка преди дни Роячки заема бившият му колега Венцислав Хросинков. Младият експерт от ДФЗ ще положи клетва в ОбС на предстояща сесия.

След Венцислав Хросинков в тогавашната листа бе лидерката на жеската организация в ГЕРБ адвокат Адриана Мелниклийска.

Както подробно информирахме, Роячки подаде оставка след скандалното решение в ОбС за теглене на заем в размер на близо 18 милиона лева за парк "Бачиново" и плажа. Решението бе взето услужливо в полза на кметския екип на 16 септември. Гласуваха "за" предимно съветници на ДПС и такива от бившата партия на градоначалника Стоянов.

"Общинският съвет с извънредна точка, без присъствието на граждани, зад гърба ви, беше взето решение за изтегляне на най-големия кредит в историята на община Благоевград за обновяване и реконструкция на парк Бачиново. Несъгласието ми с решението се състои в това, че такива проекти трябва да бъдат изграждани с европейско финансиране, а не чрез поемане на дългове, които ще връщат и децата ни. Припомням, че само преди два месеца голяма част от общинските съветници отхвърлихме това предложение на редовна сесия, сега беше вкарано отново извънредно и мнението на част от колегите ми вече беше променено, по необясними за мен причини. Като общински съветник и председател на Комисията по икономика в ОбС подавам оставка, тъй като подобни решения противоречат на личния ми морал и възгледи за начина на водене на политика от община Благоевград", обърна се към съгражданите си Красимир Роячки. На 27 септември във ВАС се разглежда делото му срещу Антикорупционната комисия, която го санкционира за конфликт на интереси.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано