Активисти на "Величие" с много жалби в РИК - Благоевград

Сподели във Facebook

Най-много жалби за изборни нарушения в област Благоевград са подали от екипа на партия "Величие". Всички те са за тежки нарушения на Изборния закон.

Най-активен в оплакванията е Панчо Петров Тодорин, в качеството си на пълномощник, а също и Албена Георгиева Пекова, която е председател на партията.

Една ог жалбите е за нарушения в симитлийското село Черниче. Там, според тях, в СИК 014400025, председателят е гласувал на машината, а член на същата комисия, е гласувал на хартия, без да има в изборното помещение гласоподаватели и попълват избирателния списък с лични данни/номер на лична карта/ които имат на отделен списък и полагат подписи на определеното място за „гласувал“. РИК-Благоевград отхърлила сигнала като неоснователен.

В друга жалба на Тодорин се навеждат твърдения, че в СИК 014400018, ситуирана в село Крупник, с.Крупник, община Симитли, гласоподавател гласува с придружител, без основание за това, като председателят и останалите членове на сик не са взели никакво отношение по случващото се. Според РИК, е неоснователна.

Има и оплакване от кандидат за депутат Славчо Стойчев Гургулеев. В сигнала се навеждат твърдения, че в СИК 014400010 всички потребители от ЦНСТ за пълнолетни лица с умствена изостаналост в село Брежани, гласуват с придружители, без основание за това. Председателят на секцията и останалите членове не са взели отношение. След извършена проверка, но неясно по какъв начин, РИК-Благоевград е счел сигнала като неоснователен.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано