Активистка на Слави Трифонов лансира за премиер министър от ПП

Сподели във Facebook
Снимка Фейсбук Снимка: Фейсбук

Депутатката от ИТН Ива Митева лансира за премиер министър от "Продължаваме промяната".

Активистката от партията на Слави Трифонов министъра на иновациите в оставка Даниел Лорер за водач на новия кабинет.

"Трябва да бъде личност, която е балансирана, която ще обедини парламентарните групи, личност, която има опит, личност, която може да разговаря с всички”, обяви Митева. След това заяви, че като кандидати вижда Никола Минчев и Даниел Лорер, като даде предимство за втория. “Минчев може би ще бъде едно от имената на масата, но може би ще има и други имена. Името на Лорер също не е за подценяване Мисля, че той има по-големите опит и знания. Но колкото повече имена има на масата, толкова по-добре за страната ни”, каза депутатът от ИТН. Пред БНР Минчев заяви, че ПП още не е обсъждала кого ще издигне за премиер. Митева се надява на нов кабинет, а не да се ходи на избори. 

Според нея третият поручвателен мандат ще бъде връчен на ДБ. “Тя може най-много да обедини колегите от ПП, в същото време успява да говори добре и с БСП. В този момент е много важно да намерим този обединител между нас”, каза Митева.

Тя заяви, че от ИТН полагат усилия “да изоставят емоциите” и да бъдат по-диалогични, в името на това да има коалиция. “Опитваме се да преценим ситуацията по-трезво, да оставим емоциите, разумът да излезе на преден план, да преценим риска и да преценим какви ще са последиците”, каза тя и допълни, че от партията не биха искали да работят с отцепилите се от ИТН депутати в една евентуална нова четворна коалиция.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано