Антъни с нови медали в САЩ

Сподели във Facebook

Плувецът, възпитаник на треньора от Сандански Николай Вакареев - Антъни Иванов, се постигна нов рекорд. Той спечели на 200 метра бътерфлай на първенство на САЩ, което се провежда едновременно в девет града в страната заради пандемията от коронавирус.

В Грийнсбъро, Северна Каролина 21-годишният плувец записва време от 1 минута 58.51 секунди и по този начин остави зад себе си всички свои конкуренти, като най-близко до българина бе Закари Браун, останал на 30 стотни от нашия плувец, предаде БГНЕС. Именно 200 метра бътерфлай е най-добрата дисциплина на Иванов, който през 2017 г. достигна финал на Световното първенство и завърши осми. Още през 2019 година той покри и олимпийски норматив в дисциплината и ще участва на Игрите в Токио следващото лято.

Антъни Иванов записа и едно трето място – на 400 метра свободен стил, където постигна време 3 минути 57.14 секунди. Със силното си представяне на 200 метра бътерфлай родния плувец влезе и в топ 20 на световната ранглиста за сезона.

За Антъни Иванов това бе първо официално състезание от близо 9 месеца насам, след като през пролетта той се зарази с COVID-19 при посещение на абитуриентския бал на своята приятелка във Велико Търново.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано