АПИ наду цената на моста в Симитли

Сподели във Facebook

Агенция "Пътна инфраструктура" обяви колко струва новоизграденият мост, свързващ Симитли с квартал "Ораново".

Според официалната информация от днес, става ясно, че цената е близо 4 700 000 лева. До момента се съобщаваше, че инвестицията е за малко над 2 милиона лева. Такива разчети даваха и от Община-Симитли. Какво е довело до оскъпяване на проекта, не става ясно.

Съоръжението бе открито за автомобили на 11 май, когато първи по него премина кметът Апостол Апостолов. Преди това имаше два протеста с пътни блокади заради забавеното пускане и административни пречки.

Мостът е с дължина 95 метра и замени еднопосочния Железен, строен от немски войници преди повече от 50 години. Новият е двупосочен – с една лента във всяка посока, и двойно по-широко пътно платно. Ширината на пътното платно е 8 м, с два тротоара, предпазен парапет за пешеходците и осигурителни системи за преминаващите моторни превозни средства.

Строително-монтажните работи стартираха в края на август миналата година. С изграждането на моста се осигурява по-висока пропускателна способност на трасето, повишава се пътната безопасност и удобството при пътуване на жителите и гостите на Симитли.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано