Арестуваха куриер на ГКПП-Кулата

Сподели във Facebook
Снимка Пресцентър Снимка: Пресцентър

25-годишен е арестуван на ГКПП-Кулата. Той е куриер в група за телефонни измами. В него са намерили пари и вещи от престъпната дейност. Задържан е с постановление на прокуратурата в Петрич.

Специализираната операция е проведена от служители на Главната дирекция „Национална полиция“ и полицаи от Благоевград, информираха от МВР.

Съдействали са криминалисти от Чехия и Русе. Според събраните до момента данни шестимата задържани са съпричастни към извършени телефонни измами в страната и в Гърция.

В хода на операцията, на територията на Чехия са извършени претърсвания и изземвания в четири помещения на хостел и на два автомобила, ползвани от трима българи, които са на 31, 32, 37 години.

Полицаите са иззели множество СИМ-карти, телефони, пари и вещи, съотносими с извършваната престъпна дейност. Извършени са арести на тримата заподозрени.

Успоредно с това на територията на Ветово, Русенско са задържани трима мъже – на 61, 26 и 23 години. При последвали процесуално-следствени действия на три адреса и пет автомобила са открити вещи, съотносими с извършваната престъпна дейност.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано