Арестуваха пастор за купен вот

Сподели във Facebook
Снимка бтв Снимка: бтв

Самоопределящ се за пастор в ромска маххала е в ареста за купуване на гласове. Полицаите го респектирали по оперативен сигнал в деня за размисъл.

В дома му имало списъци на ора в маалата, повечето посочени с прякорите им. Криминалистите открили и парична сума в дома на проповедника. Петър Благоев от квартал "Рудничар" в Перник отрича, че е давал пари за гласуване. От полицията в Перник заявихха, че са обискирали още шест адреса вчера. На прицел са били евангелската църква и бакалията в махалата.

“За списъците – те са с трите имена и ЕГН, други списъци са с малки имена. С прякори – срещу тях отразена сума. Пастор Петър е познат в ромската общност. За него имаше данни, че той се възползва от положението, което има като пастор и контакт с лицата, и с авторитет”, каза заместник-директорът на пернишката полиция Иван Николов пред бтв. Петър не признава, че върти търговия с гласове. “То богатите хора се изкушават повече от бедните, защото на бедния вече му омръзна да го лъжат. Вече не се изкушава с 50 лева, но по-богатият се изкушава да ги вземе”, каза пасторът.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано