Артистичен бизнесмен иска да е депутат от Благоевград

Сподели във Facebook
Снимка Фейсбук Снимка: Фейсбук

В Районната избирателна комисия се регистрираха две нови партии за вота на 11 юли. Едната от тях - България на труда и разума", вписа за кандидат-депутати трима свои представители. Регистрация получиха Екатерина Благоева Петрова, Веселин Гатев Атанасов и Божидар Кирилов Кръстев.

Кандидат за народен избраник от Благоевградски район е артистичният бизнесмен и един от най-заможните в Югозапада Арбен Ефремов Хавальов.

Членовете на РИК-Благоевград дадоха регистрация на партията му "Бригада". На изборите, проведени на 4 април, Арбен Хавальов не бе допуснат.

50-годишният Хавальов е живее от години в столицата. С Благоевград го свързва Младежки политически театър към Младежкия дом, развивал културна дейност преди доста години.

Арбен Хавальов е собственик на луксозен хотелски комплекс. Преди десетина години бе съден за данъчни измами чрез стотици фиктивни сделки и злоупотреби за повече от 500 000 лева. Някои от имотите му бяха запорирани. Размина се с наказание глоба от 10 000 лева, но САС я отмени и върна делото за ново разглеждане.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано