Баба Зоя гони коронавируса от борсата в Кърналово

Сподели във Facebook
Снимка архив Снимка: архив

Известната в Петричко народна поетеса Зоя Веселинова даде кураж на всички със стихове за коронавируса.

Баба Зоя, както я наричат всички, представи стихотворението си на зеленчуковата борса в село Кърналово, където неуморно работи, въпреки, че вече гони 80-те. С присъщия ведър дух баба Зоя съветва да гоним вируса с повече витамини, пожелава здраве, сили и да не се предаваме.

"Как така се изтресе, че целия свят потресе

"Стори ни в две редици - с маски и ръкавици,

за да не ни хване и всеки жив да си остане.

Народът е в карантина и е страшна картина...

Най-много пенсионерите обича и по тях тича.

Бог здраве и сили да ни дава и никой да не се предава", са част от посланията на баба Зоя в карантината.

Възрастната жена, която е с дух на младеж, не пропуска да възпее в рими актуални за българите събития. За себе си казва: Аз съм баба Зоя. Продължавам да съм в строя, а и съм на борсата героя.

Не пропуска да засегне и корупцията: Корупцията по етажите расте. По незабавен начин да се спре. Темида за съжаление е сляпа, престъпника милионите лапа. Закона си остава закон, а изчезват милион след милион. Искаме депутатите също да ги съкратим, заплатичките също да им намалим. Партийните субсидии също са под въпрос, защото народа е гладен и бос".

Пенсията на баба Зоя е 150 лева. Ако не работи на сергията, ще я изгонят от вкъщи, шегува се кърналовката.

Преди две години в петричкото село Богородица бе открит параклис на Свети Илия. парите бяха събрани след дарителска акция, подета от баба Зоя. Иска да направи поне още 12 параклиса. Към богоугодното дело я насочила приживе пророчицата Ванга.

Стиховете на баба Зоя чуйте тук:

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=3208067199225803&id=100000676621868&_rdr

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Елена -
    тя е с ниска пенсия и не претендира за товаче взема 150лвзначи няма стаж но сега работи има други които сас ниски пенсии нямат стаж не са работили когато трябва и сега искат да им се дават пари от гърба на някой друг.
  2. Елена -
    да е жива и здрава баба Зойка познавам я тя е истински човек каквото да я попиташ винаги е отзивчива и ти отговаря с удоволствие присъсвала съм на нейни стихове как ги рецитира все едно извират от нея Много умна жена Достойна за уважение !!!

Избрано