Байкушев: Аквапаркът е символ на досегашното управление и безстопанственост в Благоевград

Сподели във Facebook
Снимка Фейсбук Снимка: Фейсбук

Съпредседателят на ПП Кирил Петков смята, че кандидатът за кмет Методи Байкушев ще "трансформира" Благоевград. "Цялата коалиция застава зад Методи Байкушев и вярваме, че той ще трансформира този красив град. Под негово управление Благоевград ще стане място с икономически просперитет, тъй като трите му приоритета са "работни места, работни места и работни места и то високоплатени", каза Кирил Петков, който вчера, пазен от НСО, влезе в рушащия се от години аквапарк и вбеси местните общинари.

"Аквапаркът не работи от години, а състоянието му е "символ на досегашното управление и безстопанственост", изтъкна кандидатът.

"Няколко години съоръженията се рушат и разграбват. Поредица от кметове оставиха това място да заприлича на това, което виждаме - истинско блато. Благоевград има нужда от нов модел на управление. През последните 12 години градът интензивно обезлюдява и не успява да привлече добри работни места. За 12-13 години тук е дошъл един единствен сравнително голям инвеститор. Възможните обяснения за това са само две - или некомпетентност на местната власт, или корупция", заяви Методи Байкушев и допълни, че Благоевград има нужда от истински стопанин и добър управленец, който не мисли първо за своя интерес.

"Много съграждани се свързаха с мен след вчерашната публикация във фейсбук страницата на Община Благоевград, че след изразено мнение, което не кореспондира с това на ръководството на институцията, са били блокирани и вече нямат достъп до публичната страница (впрочем аз също съм блокиран). Уважаеми властимащи, много разочароващи са цензурирането и липсата на чуваемост от Ваша страна, както и действията спрямо гражданите на Благоевград. Засега показвате, че кампанията Ви ще премине в черен и негативен ПР, на принципа "троловете активирани, а несъгласните блокирани"- това издава слабост. Удивителна е способността на общинското ръководство да произвежда събития, но щяхме да сме по-доволни, ако за толкова време бяха произвели действие, което да доведe до новина, а именно да оградят и обезопасят, да източат водата и да почистят терена", изтъкна Байкушев.

"Вярвам, че моят управленски опит ще даде възможност да поставя ясни правила за това как да работи общинската администрация. Абсолютен приоритет ще бъдат образованието и здравеопазването. Образованието е ключът към добрите работни места. За да могат гражданите да живеят спокойно и сигурно в един град, трябва да има и добро здравеопазване. Нашата община твърде дълги години се прави, че МБАЛ Благоевград не съществува. От изключителна важност е кметът на Благоевград да има силна подкрепа от правителството за насочване на национално и европейско финансиране към града, защото само чрез него могат да се решат системните проблеми. Благодаря на г-н Кирил Петков за посещението, което е ясен знак и залог за това, че бихме имали подкрепа, така че да започнем още от ден първи да работим здраво", уверява Байкушев.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано