Байкушев вдига драстично таксите в "синя зона"

Сподели във Facebook
Снимка архив Снимка: архив

Предстои драстичен скок в цените за паркиране и престой на автомобили в Благоевград. Искането е на кмета Методи Байкушев.

Предстои съветниците да гласуват за управител на общинското дружество "Паркинги и гаражи". Предложението на градоначалника е той да бъде назначен временно, до провеждането на конкурс. Както е известно, досегашният Ивайло Червилов депозира оставка  и положи клетва в местния парламент. Вероятно ръководните функции ще поеме заместникът му в дружеството Костадин Петров, но не е изключено на поста да се издигне съпартиец на Байкушев от ПП.

Веднага след това временният управител ще обяви новите цени в "синята зона". Таксите бяха вдигнати драстично през лятото на миналата година от Червилов, при това без никакъв дебат и оспорване от страна на предишните съветници.

Цената за едночасов престой на автомобил до момента е 1 лев. Ако в нови ОбС не се възпротивят, това ще струва занапред поне 2 лева. Свалянето на скоба за неправилно паркиране в Благоевград е 30 лева, но предстои наказателната санкция да се завиши. За репатрирана кола занапред ще се плаща повече от настоящите 40 лева. Сега наказателният паркинг струва 80 лева, но се начисляват по 3 лева за час престой.

Почасовото паркиране в платен паркинг от миналата година е 10 лева, нощем обаче е 15 лева. Месечният дневен абонамент е 90 лева. Фирмите плащат 200 лева за паркиране в Синя зона. С магнитна карта живеещите на в района на платения паркинг на улица „Антим 1“ заплащат 60 лева годишно. За всички останаи обаче паркирането там става срещу заплащане на 2160 лева.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Колето -
    Увеличаването на някои такси за паркиране е разбираемо, но въпросът е какво конкретно ще се прави за изграждането на нови паркинги във всички райони на града.

Избрано