Байрактарски е сред 19-те селски кметове

Сподели във Facebook
Снимка Пресцентър Снимка: Пресцентър

Валери Байрактарски е новият управник в благоевградското село Селище.

Кметът Румен Томов го назначи за втори път, след като анулира заповедта за поста през месец ноември. Тогава отново бе върнат предишният наместник Благой Панайотов, който вече е безработен. 

Бизнесменът Байрактарски и останалите кметове на селата в Благоевградско бяха на работна среща с Румен Томов и заместника му Ясен Попвасилев.

Всички те поискаха отпускане на финансови средства за всяко населено място според брой жители по настояща адресна регистрация.

Кметът на село Церово Лефтер Едипов постави въпросът относно отоплителния сезон. По темата се изказа и кметът на село Българчево Елена Стойчева, която заяви, че трябва да се доставят за отопление качествени дърва.

Кметът на село Изгрев Йордан Китанов пожела да се направи среща с представители на Държавно горско стопанство с цел осигуряване на широколистни дърва от горския фонд за жителите.

Въпроси за благоустрояване на населените места бяха поставени от кмета на село Делвино Любен Парашкански и на село Покровник Недко Ангелов.

Румен Томов разпореди до 12 декември кметовете и наместниците да внесат в деловодството на Общината в Благоевград инвестиционна програма за 2020 година.

Зам.-кметът Ясен Попвасилев подчерта, че към момента община Благоевград има натрупани задължения от неразплатени сметки и новият управленски екип работи за финансова стабилност.

Сред обсъдените теми на срещата бе предложението на кмета на село Церово за назначаване на общ работник от Бюрото по труда към кметствата.

Предвид зимния сезон управниците обсъдиха с кмета Томов и организацията на снегопочистване в населените места, рискови участъци са улиците във високопланинските населени места, където е необходима верижна машина.

Всеки втори петък от месеца градоначалникът Томов ще провежда среща с кметовете за обсъждане на неотложни проблеми от работния процес.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано