Банскалии борят социалната изолация

Сподели във Facebook
Снимка архив Снимка: архив

Вдигат патриотичния дух в Банско по време на карантината. Борят социалната изолация с иницитивата "Часът на Банско". Три пъти в седмицата - понеделник, сряда и петък, на страницата на Общината се пускат филми за историята на Банско, за бита и фолклора на банскалии. Публикуват се архивни снимки, обяви кметът Иван Кадев.

"Борбата на нашите семейства с коронавируса, която водим на тихия фронт в домовете си, ще продължи до успешен край. Но това ще иска време. И сили, и търпение. За да направим делника ни по-весел и интересен, подемаме една инициатива, чрез която ще ви покажем най-интересните моменти от миналото на народа и града ни – с филми, документи, разкази и стари снимки. Надали има област от делника на Банско, която да е толкова типична, уникална и колоритна, както историята, фолклорът и цялата духовна сфера. Характерът на нашите предци, упоритостта ни и вярата в по-доброто бъдеще, са ни съхранили такива, каквито сме - хем чепати, хем стойностни. Ще се опитаме да ви покажем всичко това", коментира градоначалникът на Банско.

"Тъй като сме ограничени от карантината, на този етап ще пускаме повече готови филми и клипове, а нагледните материали и документи ще изработваме в домовете си. Използвам случая да изкажа общата и моята лична благодарност на екипа на нашия музеен комплекс, които самоотвержено и бързо реагираха на поставената задача. Имаме намерението, когато карантината отмине и можем да се събираме свободно, да направим една поредица от лични и семейни истории, да ги заснемаме за поколенията и по този начин да привлечем към участие всеки един от вас", призова Кадев.

"Същевременно, моля онези, които вeче притежават интересни фотографии, записали са или знаят интересни истории из миналото на града и неговите видни жители, да пишат на mk_bansko@mail.bg, като гарантираме, че веднага ще бъдат потърсени по телефона за допълнителни въпроси. Бъдете горди банскалийки и банскалии! С нас са се гордели и се гордеят България и светът", пожела кметът Кадев.

https://www.facebook.com/aspire1234567/videos/2573369712952201/

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано