2000 банскалии се тестват безплатно за коронавирус

Сподели във Facebook
Снимка Пресцентър Снимка: Пресцентър

С дарени бързи тестове започна изследването на първите 2000 банскалии.

На Цветница хората в Банско и съседните населени места имат възможност да дадат кръвни проби, в резултат на които ще се разбере дали имат антитела и имунитет срещу коронавирус.

Манипулациите се извършат в Медицински център “Свето Благовещение” от медицински специалисти по ред, установен от Общинския кризисен щаб.

Благодарение на предоставените достатъчен брой тестове и дарени такива, ще имаме възможност да извършим тестуване, както на голям брой жители на град Банско, така и на граждани на град Добринище и селата от Община Банско, коментира кметът Иван Кадев. Следващите 1000 души, определени от щаба, ще се изследват следващите дни. 

Вчера той прие дарението от 2000 теста, досавено от кмета на Белица Радослав Ревански. Те са закупени от депутата Делян Пеевски.

"Умоляваме гражданите да не проявяват самоиницитива и да следят за указанията на Общинския кризисен щаб. Приехме с благодарност 2000 бързи кръвни теста за COVID – 19 като дарение от Делян Пеевски. Добре е в труден момент да усетиш помощта на колега и приятел, да споделиш грижата за хората и техните проблеми. Благодаря на Радослав Ревански, че можем да работим заедно", заяви Кадев.

“Банско е моторът на икономиката за нашия регион. Силно се надявам час по-скоро да мине проблемът със заразата и Банско да се превърне в онова курортно градче, което си беше”, надява се кметът на Белица.

Всеки, който желае да се подложи на тест в Банско, трябва първо да се свърже с местния щаб, за да бъде включен в графика, който ще се спазва стриктно, за да не се получават струпвания на хора пред поликлиниката

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано