Баща и майка получавали пари от похотлив пенсионер за гавра с деца

Сподели във Facebook
Снимка архив Снимка: архив

Приключено е разследване срещу възрастен мъж, баща и майка за сексуално посегателство. Те са обвинени в блудствени действия спрямо деца.

На съд отива 83-годишния С. С. от Благоевград за гавра с млалетни момичета. Обвинения са повдигнати и на Е. Ч. и съпругата му Д. Ч.

Семейството е с пет деца. Тяхната майка не полагала грижи за тях и те били отглеждани от бащата, през определени периоди били настанявани в професионални приемни семейства. Двете му малолетни дъщери са диагностицирани със специфични разстройства и умерена умствена изостаналост. По отношение на момичетата били извършвани многократни проверки от отдел „Закрила на детето“, при които били констатирани конкретни проблеми.

Чест гост в дома им бил пенсионерът С. С. По време на едно от посещенията си той поискал от тях да го допускат в стаята на децата за извършване на блудствени действия без съвкупление с малолетните дъщери на Е. Ч. За да ги мотивира им обещал всеки път да дава суми от 10 до 20 лева.

След получаване на съгласието им, пенсионерът системно извършвал блудствени действия с двете момичета. При тръгване от дома им оставял пари на баща им и жена му.

Децата се оплакали, но родителите не предприемали нищо, тъй като това се извършвало с тяхно знание и съгласие.

На 5 май 2021 г. в дирекция „Социално подпомагане“ бил депозиран сигнал, касаещ едно от пострадалите момичета. След извършена проверка детето спешно било настанено в професионално приемно семейство. Събрани били данни за извършени блудствени действия и спрямо малолетната й сестра.

В хода на разследването са били извършени съдебно псиахитрично-психологични експертизи на жертвите на престъплението – момичетата на 12 години и 9 години. Вещите лица са заключили, че децата са били обект на повтаряща се многократно сексуална злоупотреба, което се е отразило на поведението им. Налице са симптоми на преживяна от тях психотравма. Пострадалите не са могли да предвидят последиците от извършваните спрямо тях деяния, поради възрастовата незрялост и установения интелектуален дефицит.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано