Бедни и богати заедно в благотворителни акции

Сподели във Facebook
Снимка Пресцентър Снимка: Пресцентър

Зърнопроизводителят и един от най-заможните бизнесмени в Югозапада Павел Стоименов направи благороден жест към семейство от село Полена, което загуби дома си при пожар на 8 февруари. Стоименов е поел всички разходи по ремонта на къщата!Ремонтът на изгорялата къща вече тече с пълна сила, закупени са необходимите материали за възстановяването на покрива. Очаква се в кратки срокове семейството, което пострада, да се завърне в своя дом.

Междувременно хората в Полена се обединиха  и събраха също пари за дома на съселяните си. На площада продаваха мартеници и сувенири, направени от пенсионерките и настанените в Центъра за пълнолетни лица с умствена изостаналост. В благотворителния азар се включи и кметът на Симитли Апостол Апостолов. Организаторите събраха 1600 лева, които отчетоха и върчиха на кмета Веселин Топузов.

Голям интерес предизвикаха тениска на футболен клуб "Септември"-Симитли, тениска на футболиста Станислав Костов и 40-сантиметров кукер, изработен от Димитър Парапунов от Разлог. Ценните предмети бяха дарени на организаторите на базара за неговата кауза. И кукерска група Център на село Полена подкрепи благотворителната инициатива, като дари средства за нея.

Първоначално благотворителният базар бе организиран с цел да се помогне на семейството, което изгуби дома си при пожара, но тъй като бизнесменът Стоименов е платил всичко, събраните средства се предоставят на жител от Полена, който се нуждае от хемодиализа, тъй като и двата му бъбрека са отказали.  Към средствата, събрани от базара ще бъде прибавена и сумата от благотворителните кутии, които бяха поставени на последните контролни срещи на "Септември".

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано