Белезници за подкупни гранични полицаи

Сподели във Facebook
Снимка архив Снимка: архив

Четирима са арестувани за искане и получаване на подкуп. Белезниците са щракнали за двама гранични полицаи и предложилите имотна облага, за да извършат нарушение на границата. Служителите са от ГКПП-Гюешево. Задържали са ги криминалисти от Кюстендил.

Подкупните граничари са Г. В. на 38 години и колегата му И. С. Той е на 49 години. Официално имената им не се съобщават. Окръжната прокуратурата в Кюстендил е поискала постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража".

В ареста са и двама двама албанци. Те предложили по 150 евро на капепейците, за да ги пропуснат в Македония, тъа като имал санкция за превишен престой в страната ни.

Предложеният подкуп бил приет от длъжностните лица, заемащи отговорно служебно положение, сочат от прокуратурата. От деянието им са могли да настъпят немаловажни вредни последици, изразяващи се в уронване престижа на МВР, както и създаване на недоверие в дейността на държавния орган.

С постановление на наблюдаващия прокурор четиримата са привлечени в качеството на обвиняеми и са задържане за срок до 72 часа.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано