Белият керван мери сили под Тодорка

Сподели във Facebook

Реорганизира се движението на автомобили заради състезанията по ски в Банско, които са част от Световната купа.

По определен график от 24 януари до 26 януари се спират колите в района на първата станция на лифта. Ще се пропускат само автомобили със специален режим на движение, а също така автобуси и коли с пропуски, които обслужват състезанията и участниците в тях.

Освен кабинковата въжена линия, ще има организиран наземен транспорт - шатъли, от Банско до Бъндеришка поляна, като всички, които са закупили билети за трибуните, ще го ползват с предимство.

Трасетата за провеждане на състезанията за Световната купа за жени в Банско са отлични. Успешно премина инпекцията на Международната федерация по ски. Валентин Стефанов от ФИС провери и одобри снежната покривка в ски зоната и така бе изпълнено и последното условие за ски спусканията.

В петък, 24 януари, жените от Белия керван ще премерят сили под връх Тодорка в спускането, което беше отложеното от Вал д’Изер заради лошо време.

В събота и неделя - 25 и 26 януари, ще се проведат планираните за Банско стартове в дисциплините спускане и супер гигантски слалом (Super G).

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Малинов -
    Допълнителния старт на 24 Януари е голям подарък за всички фенове на алпийските ски! Най-добрите жени в света пристигат в Банско следващата седмица – това е събитие, което не бих пропуснал в никакъв случай!

Избрано