Безплатни хотели, храна и карти за лекари в Банско

Сподели във Facebook
Снимка Пресцентър Снимка: Пресцентър

Медиците, борещи се с коронавируса на първа линия, получават безплатен уикенд в Банско. Решението е на кметската управа в града и на концесионера на ски зоната.

Хотелиерите в Банско също са решили да осигурят безплатен уикенд на всички медици в Пиринско и в страната. 

Пакетът за почивка е за следващия зимен сезон и включва настаняване в хотели, храна, карта за ски зоната, ползване на ски учител и ски екипировка.

"По този начин искаме да благодарим на лекарите, медицинските сестри, бързата помощ и доброволците. Признателни сме им, че вече два месеца работят без почивка и спасяват животи, заяви кметът на Банско Иван Кадев. Затова ги приветстваме като наши специални гости с „Добре дошли в Банско", изтъкна Кадев.

След масовото тестване на жителите, се оказа, че няма вирус в града и заразени.

"С тази инициатива искаме да благодарим за ангажираността и смелостта на лекари, медицински сестри, спешната помощ и доброволците. Горди сме да дадем своя принос и признателност на медиците, които работят повече от две месеца без почивка. Затова ги приветстваме като наши специални гости", заяви Иван Обрейков - маркетинг директор на Юле.

"Дарението е част от нашия принос към обществото и по-конкретно към здравната система на страната в борбата за ограничаване на разпространението на COVID-19", каза Обрейков и припомни, че Банско е единственият град в България, който беше блокиран и поставен под 14-дневна карантина заради коронавируса. Курортът обаче е първият, който реши да се отблагодари на медиците в страната.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано