Биха граничар, арестуваха Ванчо Тери

Сподели във Facebook
Снимка архив Снимка: архив

Граничен полицай е малтретиран пред фризьорски салон. Арестуван е 53-годишен с криминално минало. В основата на конфликта е жена. 

Побоят и късането на пагони е извършил известният в Петрич Иван Чангов - Ванчо Тери. С решение на петричките магистрати е в ареста. Граничният полицай е получил лекарска помощ, назначено му е домашно ление. Нападението е станало на улица "Свобода" в южния град, пише struma.bg. Ванчо Тери има възможност да обжалва определението пред магистратите в Благоевград. Припомняме, че петричанинът влезе в затвора през 2014 година. Тогава бе осъден за стрелба по полицая от Сандански Ивайло Баладжанов.

До последно пред съда Иван Чангов твърдеше, че процесът срещу него е скалъпен. Отричаше да е насочил пистолет към Баладжанов. Според показанията на Ванчо Тери, екшънът се разиграл на 22 юни 2011 година, когато навлязъл с автомобила си в забранена улица в центъра на Сандански. Униформените му съставили фиш за нарушение. Малко преди да си тръгне обаче, пътните полицаи получили обаждане по телефона и Чангов е бил привикан да се яви в полицията. Там, по думите му, получил обиди от полицая Ивайло Баладжанов, който се появил цивилен и не е бил официално на работа в нощта, когато е съставен фишът за пътно нарушение. Скандалът между полицая и задържания се прехвърлил на улицата пред районното управление, където станала престрелката. Ранен е полицаят Ивайло Баладжанов, както и задържаният Ванчо Тери. Според задържания в стрелбата е участвал и друг полицай - Атанас Коцев. Според Чангов, именно той е възпроизвел първия изстрел, който е ранил колегата му Баладжанов. Камерите пред сградата на районното управление обаче се оказали със самоизтрити записи.

Напиши коментар

Коментари

  1. Председателя на ДПС -
    Председателя на ДПС публикува: 12 Август 2023 | 09:45 Централата на ДПС реши да издигне Мехмед Вакльов за кмет на община Якоруда. Пред него е поставена задача да посочи нов екип от ерудирани млади и уважавани личности. Категорично да се раздели с всички до един, без изключение от старите управници които се провалиха, и не заслужават доверие. Призоваваме населението на община Якоруда и съставните населени места да го подкрепят, за да изведе града от блатото в което го тикнаха досегашните управници,които никой не ги иска вече.

Избрано