Бивш депутат от ГЕРБ обезопасява път в Петрич

Сподели във Facebook

Започнат ремонтни дейности на пътя за хижа "Беласица" над Петрич. Отпуснатите от Междуведомствената комисия средства са 600 000 лева.

Това са около половината от общо необходимите средства за цялостно завършване на компрометираните участъци по този планински път, коментираха от Общиа-Петрич. Избран е изпълнител на поръчката за неотложните аварийно-възстановителни и укрепителни дейности на пътя от Петрич до хижа „Беласица“.

Ремонът ще извърши строителната фирма на бивш депутат от ГЕРБ Митко Захов - "Монолит-21 Андонов и Захов". Съдружниците Захов и Андонов са били единствени кандидати.

Припомняме, пътят към хижата бе тотално разбит през месец декември, коаго беше голямото наводнение. Има осем опасни свлачища на земни маси и скали, които го правят опасен за ползване. При първоначалната проверка за състоянието на пътя от е установено, че освен свлачища, има пропадане на места, както и разрушена пътна настилка.

На място в началото на годината бяха и представители на Междуведомствената комисия към МС, които също направиха оглед, а Община Петрич изпълни всички зададени изисквания по подготовка на документацията и опис на пораженията. Беше одобрено частично искането за необходимата финансова помощ за преодоляване на последиците и възстановяване на поразената инфраструктура.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано