Бивш съветник ползва безплатен паркинг за 6 автомобила

Сподели във Facebook
Снимка архив Снимка: архив

Бивш съветник в Благоевград ощетява години наред Общината. Ползва безплатен паркинг за 6 автомобила.

Концесионерът на минералната баня, част от която бе превърната в хотел "Монте Кристо"- Христо Ковачки“ е единственият хотелиер, ползващ безплатни паркоместа. Те са били заявени в полицията, вместо в Общината. Преди години, когато, е подписал договор за концесията, местните парламентаристи услужливо са си затворили очите за своеволията на Ковачки, който е сред некоректните платци в Благоевград.

Разкритието лъсна след серия сигнали от граждани през последните седмици, че паркираните им там коли са вдигнати с „паяк“ и са платили солидна глоба. Сред глобените има и с платен абонамент за паркиране в ЦГЧ, който в момента важи за цялата „синя зона”, заради ремонта на улиците в карето между Джамията и площад „Македония”. Любопитно е, че сигналите за неправилно паркиране на обозначените със знак „служебен паркинг“ 6 места са били подадени до полицията, а не до служителите от „Паркинги и гаражи“. Репортерска проверка установи, че 6-те паркоместа се ползват от близо 10 години.

ОбС е гласувал решението по времето, когато концесионер на банята бе Христо Ковачки, който в същия период бе и общински съветник. Мотивът да му се предоставят паркоместата безвъзмездно бил, за да се подкрепи местния бизнес и концесията на банята, спомниха си съветници, участвали навремето в гласуването. Случаят е прецедент, тъй като нито един друг хотел, нито концесионер не ползва подобна екстра. Много фирми ползват служебни паркоместа в града, но всички те плащат месечен или годишен абонамент, който в момента е 2160 лв. за едно паркомясто.

Решението на ОбС за шестте безплатни паркоместа на концесионера на банята на ул. „Света гора” е отразено в чл. 14, ал. 2 на общинската Наредба за опазване на общинската собственост и обществения ред и то със сигурност е ощетило общинската хазна с хиляди левове, пресметна struma.bg.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано