Благодариха на родители за дистанционното учене на децата

Сподели във Facebook

От образователния инспекторат в Благоевград отправи благодарности към всички родители и ученици в Пиринско.

"Изключително сме благодарни за усилията, които положихте и ни подкрепихте в осъществяването на тази така необходима комуникация с учениците. Без Вашата подкрепа дистанционното обучение не можеше да стартира, особено при по-малките ученици. Наясно сме, че дистанционното обучение не е и не може да бъде алтернатива на традиционното обучение в класните стаи, но се убедихме, че в условията на екстремност и съобразно специфичната ефективност може до голяма степен да минимизира загубите от пропуснатото време за редовното обучение. В същото време трябва да отбележим, че електронното обучение може да развие в немалка степен качества като самостоятелност, креативност, самодисциплина и отговорност", заявиха от РУО-Благоевград.

Ще разчитаме и занапред на Вашата подкрепа да поддържате мотивацията на децата си за участие в електронното обучение!

От изключителна важност е и да не допускате децата Ви да посещават обществени места и да осъществяват физически контакт с други хора. Нека се вслушват в ежедневния апел от техните класни ръководители и всички учители относно спазване на ограниченията в рамките на социалната изолация, препоръките и наставленията за поддържане на лична хигиена, дезинфекция, и като цяло за всички мерки, които следва да се спазват по време на карантина, препоръчани от Министерството на здравеопазванетоЕдин от положителните резултати на дигитализацията е подобреният обмен на информация между учители и родители. Тя позволява да се засилят процесите на двупосочна комуникация, което ще подобри взаимоотношенията между семействата и училището, ще внесе повече разбиране и толерантност.

За пълноценното прилагане на обучението от разстояние през идните дни е желателно да бъдат изпълнени следните препоръки:

* Следете постоянно информацията, която изпращат учителите.

* Осигурете тиха и спокойна среда, където детето да се настани удобно и да може да се съсредоточи върху комуникацията с учителя и усвояването на учебния материал.

* Подгответе налично електронно устройство и при възможност – свързване с интернет.

* Съдействайте на педагогическите специалисти за изпълнение на инструкциите и задачите, които поставят.

Ето и някои практически съвети, с изпълнението на които ще допринесете в значителна степен за постигане на общите цели:

* Обсъждайте с детето си какви са неговите задачи за деня и следете за изпълнението им.

* Насърчавайте детето да бъде активно.

* Препоръчително е да осигурите присъствието на възрастен по време на учебния процес от разстояние.

* Съдействайте на по-малките деца с наличната техника, осигурете им възможност да гледат уроците по БНТ.

* Споделяйте информация за проблема и насърчавайте Вашите по-големи деца да вземат отговорни решения и да ги прилагат по отношение ограничаване на физическите контакти с приятели и връстници.

* Споделяйте затрудненията, които срещате, за да намерите заедно най-доброто решение.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано