Благоевград избира нов кмет?

Сподели във Facebook

Административните магистрати в Благоевград потвърдиха решението на ОИК за детрониране на кмета Румен Томов. Решението за предсрочно прекратените пълномощия е на съдия Ваня Вълкадинова.

Тя отхвърли жалбата на Румен Томов срещу решението на Избирателната комисия в Благоевград от 28 април.

За да постанови решението съдът взе предвид, че Томов е нарушил ЗМСМА, тъй като в срок не е заличен като едноличен търговец в ТР, въпреки, че преди това е прехвърлил една от фирмите си на своя син.

"Решението на ОИК – Благоевград е постановено съобразно задължителните указания по прилагането на материалния закон за предсрочно прекратяване на кметски пълномощия, чиято задължителност може да бъде отречена единствено при обявяване на приложимия закон за противоконституционен", се сочи в съдебния акт.

Решението на Административен съд – Благоевград може да се обжалва в 7-дневен срок от съобщаването му на страните пред Върховния административен съд.

Делото за детрониране на Томов вече беше разглеждано във ВАС. Върховните магистрати потвърдиха решението на благоевградския съдия Димитър Узунов и го върна в ОИК-Благоевград за гласуване на кметските правомощия. 

Междувременно общинските съветници назначиха временен кмет - Ясен Попвасилев, ,което произведе правен парадокс. 

 

Напиши коментар

Коментари

  1. цер -
    Герб успяха за поредн път със злоба и корупция.
  2. успех -
    Томов пак е кмет доброто е добро!
  3. Оик -
    Ами сега кво праим бе Градевче Милевче Джоланче и Пандевче ще правите това което прави вятъра хаха
  4. Гражданин -
    Най после тая пияндурка и компанията му вън от общината и е редно да си понесат съдебна отговорност за нанесените щети

Избрано