Благоевград може да остане без газ

Сподели във Facebook

Областният управител Николай Шушков свика спешно бедствения щаб заради проблем с газопровода в Благоевград.

Извънредно заседание е съвместно с Щаба за изпълнение на областния план за защита при бедствия и за взаимодействие с националния щаб и с общинските щабове. Срещата е по настояване на компанията "Аресгаз". Пропадането на моста на "Покровнишко шосе" е сериозен проблем за газопровода и има реална опасност от трайно прекъсване.

Да присъстват на заседанието са поканени и представители на Община Благоевград и Регионален отдел „Инспекция за национален технически надзор“.

Аварийните екипи на дружеството ще работят до нормалното възстановяване на газоподаването към всички потребители в града. „Аресгаз“ ЕАД ще направи всичко възможно да осигури алтернативно захранване на газоразпределителна мрежа на град Благоевград с природен газ, за да не допусне продължително спиране газоподаването към потребителите, публикуваха на своя сайт от компанията.

Припомняме, проблемът се появи заради придошлата на 11 и 22 декември река Струма. Мостът към село Покровник пропадна и това създаде опасност за газопровода под него.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано