Благоевград заборчава с близо 30 милиона лева

Сподели във Facebook
Снимка архив Снимка: архив

Кметът на Благоевград Илко Стоянов обяви намеренията на екипа си да изтегли дългосрочен кредит, който ще се плаща 20 години. Заемът е срещу солиден залог. Стоянов кани благоевградчани на обществено обсъждане на 6 януари за представяне на бъдещото поемане на дългосрочен общински дълг в размерна 29 170 000 лева. Срокът за погасяване е 240 месеца.

Средствата са необходими за финансиране на допустимите разходи по проект „Scapto Therme AquaPark Bachinovo“ - цялостно саниране, възстановяване и силно разширяване на съществуваща зелена паркова зона по поречието на р. Бистрица, изграждане на площадки за общо достъпни видове спорт на открито, изграждане на зони за отдих, основен ремонт и реконструкция на аквапарк Благоевград и изграждане на нов закрит плувен басейн и СПА Център.

За да се получат парите предстои учредяване на залог върху настоящи и бъдеши вземания на Общината, както и местни приходи в хазната.

Благоевград вече има няколко дългосрочни кредита. Единият, който е в размер на 5 милиона лева, бе реализиран от екскмета Румен Томов. Парите бяха насочени за основен ремонт на улици.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано