Благоевградчанин от НВУ спаси жена край Симитли

Сподели във Facebook

Военен курсант от Благоевград спаси жена на пътя край Симитли.

Геройската му акция стана факт след благодарствено писмо от пострадалата, която твърди, че дължи живота си на Иван-бивш ученик от благоевградското Пето училище "Георги Измирлиев". 

Младата се забила с колата си в билборд. Иван обездвижил с подръчни средства ръката на ранената в смачкания автомобил. Веднага след това я изнесъл от купето, а колата избухнала в пламъци.

В момента Иван е третокурсник в НВУ. Обучава се в "Мотопехотни и танкови войски". Мечтае да стане военен от дете.

Пред Еновина Иван скромно разказа за случилото се преди три дни.

"На 15 декември - неделя, пътувах от родното ми село Микрево посока Велико Търново, където съм курсант в НВУ "Васил Левски". На главен път Е-79 около района на Симитли станах свидетел на катастрофа, в която една жена се отби от главния път и се удари челно в билборд. След като видях какво се случи, спрях и отидох при жената. Първото нещо което забелязах беше, че е със счупена ръка, която обездвижих. Веднага след това побързах да се обадя на 112, но забелязах, че от колата излиза дим. Реших, че жената трябва да напусне колата възможно най-скоро и я извадих от нея. Около 10 минути по-късно колата се запали. Извиках линейка и изгасих огъня", разказа Иван Станоев. 

Едва след спасителна операция Иван Разбрал името на пострадалата - Анастасия Бойчева. Тя е адресирала писмото до ръководството на НВУ. Вероятно Иван ще бъде награден за достойната постъпка.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Аз -
    Браво на момчето.Похвална постъпка

Избрано