Благоевградска фирма прибира 2,7 милиона лева от паркинг в Дупница

Сподели във Facebook
Снимка архив Снимка: архив

Фирма от Благоевград спечели солидна поръчка за построяване на паркинг и укрепване на река Бистрица в Дупница. Общинарите я предпочетоха пред дружеството на бившия дупнишки кмет Валентин Караилиев и още един участник в конкурса.

Обектът е между Спортната зала и новия МОЛ в центъра на града. Дружеството на банскалията Константин Обецанов - "Благоустройствени строежи", ще ги изгради за 2 695 440 лева.

Участъкът от реката, предвиден за покриване, е с дължина около 65 метра. Целта е да се укрепят бреговете на реката, има обрушване и пропадане на терена вследствие наличието на инфилтриращи повърхностни води, както и обрастване на речното корито, което от своя страна влошава хидравличната проводимост на реката. Има и опасност да се залеят част от намиращите се в близост имоти.

Договорът с „Благоустройствени строежи” е със срок до 30 ноември 2022 година. Той обаче е подписан в условията на неосигурено финансиране. Всяка от страните може да поиска прекратяването му 3 месеца след подписването без да дължи неустойка. Заложеният в документа срок за проектиране е 60 дни, а за изпълнение на строителството е 240 дни. 

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано