Благоевградски депутат обеща борба с корупцията

Сподели във Facebook
Снимка архив Снимка: архив

Борбата с корупцията и затягането на контрола на разходването на публичните средства е от основно значение за ПП. Ще разговаряме за политики, които единствено биха гарантирали, че тези неща ще се случат, каза новоизбраният депутат от Благоевград Андрей Гюров.

"Ние не променяме нашите позиции преди и след изборите. Важно е да се подчертае, че за нас е важно не какви червени линии се поставят в обществото и между политическите партии, а как да придвижим държавата напред. Ще бъдем градивни и диалогични партньори, не бихме отказали разговори", заяви той.

Гюров подчерта, че Бюджет 2023 и законите, свързани с Плана за възстановяване, както и 16-те мерки, предложени от ПП, са приоритети пред 48-ия парламент.

Според него практиката, в която се подготвя бюджет, базиран на занижени прогнози за ръст и инфлация, води до това, че разходите и плащанията, които отиват към гражданите, са намалени, за да може накрая на годината реалните приходи да надвишат предвидените в бюджета и те да бъдат похарчени без санкция на парламента, коментира Гюров н национален ефир. 

Той не пропусна да спомене и за казуса с Митрофанова. "Има позиция на ЕС, тя е съгласувана с Министерство на външните работи, да не се канят посланиците на Руската федерация и на Беларус, тя е от месец март. Ако тези правила се спазваха, нямаше да има нужда да се влиза в дискусии и така лесно да се подменя дневният ред на обществото", смята Андрей Гюров.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Христов -
    Май след парк\"Пирин\" наред е смяната на шефката на РИОСВ и малко поразчистване на корумпираните чиновници там

Избрано