Благоевградски депутат печели и от хазартни игри

Сподели във Facebook
Снимка Фейсбук Снимка: Фейсбук

Депутат от Благоевградски избирателен район призна, че печели и от хазартни игри.

Народният представител от ГЕРБ, който е бивш председател на ОбС в Сандански - Георги Георгиев, обяви в декларация пред Антикорупционната комисия придобити 58 338 лева от хазарт. Георгиев, който има бутикова винарна, е вписал, че има лозови масиви в село Плоски. Закупени били преди десетина години. Санданският депутат е с налични 25 000 лева. В банка държи 50 000 евро от застрахователна премия.  Има имоти в Плоски - земи и къща с право на строеж. Изплаща кредит в размер на 13 600 лева. Получил е от други трудови доходи 8599 лева.

През 2021 година съпругата на Георги Георгиев е придобила автомобил за 30 000 лева. Тя управлява фирма за кетъринг в София. Има дял от дружество „Мейт Медиа“. Георгиева има апартамент в столицата, кпен преди 23 години за 21 812 лева. Наследница е на ½ от къща с двор в софийски квартал. Припомняме, че Георгиев влезе в парламента с 3652 преференции и публично благодари на съгражданите си, а също и на бившия кмет в Сандански Кирил Котев, който е бил неотлъчно с него на предизборната кампания.

Преди парламентарния вот в медиите гръмна скадал, че е наемал дилъри на гласове в района на Петрич. показания даде петричанинът Венцислав Михайлов Полизоев. Пред разследващите той обяви, че на 16 март се е видял с Костадин Стойчев Лютов – Коце Пудела, който му предложил да агитират за Георги Георгиев. Наблюдаващият прокурор обаче прекрати преписката за търсене на наказателно отговорност от лютов за закононарушение срещу политическите права на гражданите…

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано