Благоевградски депутати нямат имущество и пари

Сподели във Facebook
Снимка архив Снимка: архив

Депутати от Благоевградски избирателен район са подали абсолюто празни декларации за имущество и спестявания пред Антикорупционната комисия. 

Единият от тях е народният избраник от Демократична България Иван Димитров. Юристът от Разлог, който бе противник на предложението заплатите да се получават само по банкова сметка. В имуществената му декларация пише, че изплаща кредит в размер на 432 436 лева и издръжка за 4500 лева. Още четирима са съапртийците на Димитров, които нямат влогове и имущество, става ясно от подадените декларации.

Без налични пари и спестявания е благоевградската депутатка Виктория Василева от "Има такъв народ". Тя е един от двамата депутати от партията на Слави Трифонов, които не са декларирали нищо.

45 депутати не са декларирали нито стотинка в имуществените си декларации за 2021 година. Най-много са тези от "Продължаваме промяната", които нямат никакви спестявания - 16 души. Четирима са депутатите от ГЕРБ и от ДПС, които не са декларирали спестявания. Народният избраник от пиринско Делян Пеевски безспорно е най-богат. Той е декларирар влогове в банки за над 3 500 000 лева, апартаменти и друго изумещество.

Както вече информирахме лагоевградските депутати от ПП са сред богатите в 47 НС, съгласно справка за имотното им състояние пред Антикорупционната комисия. Водачът на парламентарната група Андрей Гюров е отразил като семейно имущество 2 апартамента, гаражи в столицата. Има още 2 апартамента в Благоевград, ниви около града, 2 автомобила "БМВ", два мотоциклета. Гюров е вписал в декларацията си, че притежава дялове в „Йонтех Инженеринг“ ООД, които са на стойност 117 000 лева. Има вземания по инвестиционен заем за 85 000 евро по договор за сътрудничество и съвместна дейност.

Другият благоевградчанин - Владимир Табутов, който е заместник-председател на парламентарната група, е със спестени 700 000 долара и 160 000 лева. Има и вземания за 744 210 лева. Ипотечните му кредити възлизат на повече от 1 милион лева. Табутов е участвал в 8 търговски дружества до избирането му за депутат, декларира самият той. Две от тях са „Хек Солар“ ЕООД и „Бельово“ ООД. Влизал е и в управата на организации като Асоциация за производство, съхранение и търговия на ел. енергия и „Съюз на производителите на екологична енергия – БГ“. Фигурирал е като съдружник в „Катарино Спа Хотел“ ЕАД. Има акции за 80 000 лева в "Хидроенергийна компания" АД. 

38-годишният народен представител от Благоевград има пет влога в наши банки – 8993 лева, 103 686 лева, 100 913 долара,  590 234 долара и 50 000 лева. Табутов има апартаменти в столицата и в Благоевград.

Гоцеделчевката Екатерина Димитрушева е обявила в декларацията си съсобственост в две къщи, апартамент и гарсониера в София. Има вила в село Ковачевица, апартамент в Гоце Делчев и личен автомобил. Спестила е 14 000 лева.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано