Благоевградски фенове огласиха стадион "Христо Ботев"

Сподели във Facebook

"Пирин"- Благоевград загуби важен мач на стадион "Христо Ботев". Домакините пропуснаха четири гола във вратата си от гостуващия тим на "Ботев"-Пловдив. "Орлетата" реализираха две точни попадение и се стигна до крайния резултат 2:4. През цялото време бяха подкрепяни бурно от феновете на трибуните. Срещата съвпадна и с рождения ден на наставника Христо Янев. Част от песните им бяха и за него.

И двата отбора си вкараха по един овтогол. В 24-ата минута Бароан получи пас във вътрешността на наказателното поле на Пирин и опита директен изстрел по земя, който мина встрани от левия страничен стълб. Мигове след това нова опасност пред вратата на "орлетата" доведе до тежък сблъсък между Самюел Акере и Янко Георгиев. Стражът все пак продължи игра без проблеми.

Три минути след това Антоан Бароан и Дилан Мертенс комбинираха отлично отдясно, а вторият прати центриране около бялата точка в пеналтерията. Стражът на Пирин Янко Георгиев излезе напред, за да се намеси, но не го направи убедително и топката попадна отново в Бароан, който се възползва от тази грешка и откри резултата в полза на "канарчетата". В 44-ата минута Пирин се върна в мача след автогол на Виктор Генев. Защитникът прати топката в собствената си врата след остро центриране по земя на Вячеслав Велев.

Второто полувреме започна със светкавично попадение на Антоан Бароан. Радостта на нападателя продължи кратко, тъй като флагът на страничния съдия бе вдигнат за засада, а попадението беше отменено. В 54-ата минута Красиан Колев си опита късмета с изстрел от сериозна дистанция, но топката мина встрани от вратата на Янко Георгиев.

Десет минути по-късно Чебраилс Макрецкис получи страхотен шанс да осъществи пълния обрат. Той бе изведен от Венци Бенгюзов на чиста стрелкова позиция, но Хидайет Ханкич излезе напред и се намеси отлично, за да откаже футболиста на домакините.

В 64-ата минута Ботев отново излезе напред в резултата след автогол на Александър Дюлгеров. Дилан Мертенс бе футболистът, който стреля след изпълнение на корнер, а топката срещна краката на Дюлгеров и влезе в мрежата. Играчите на Пирин имаха сериозни претенции за дузпа за игра с ръка в 66-ата минута. Драгомир Драганов първоначално остави играта да продължи и така "орлетата" стигнаха до два удара, които бяха отразени от Хидайет Ханкич. Главният съдия обаче бе извикан на монитора край тъчлинията, за да преразгледа влизане на Кондраков в ръцете на Ханкич за потенциален червен картон, на Кондраков обаче му бе показан само жълт картон.

В 84-ата минута футболистите на Пирин организираха добра атака, която завърши с центриране на Мартин Смоленски към Александър Дюлгеров. Вторият обаче не успя да нанесе изстрел с глава. Минута след това обаче Бпрос Тютюков стигна до добра стрелкова позиция, след като бе изведен в наказателното поле. Шутът му от малък ъгъл обаче не затрудни Ханкич. Две минути преди края на редовното време "орлетата" получиха пореден ъглов удар след шут на Кондраков, който бе отразен от стража на пловдивчани. Все пак Пирин отново не успя да се възползва от корнера, за да притесни Ханкич, предаде Гонг.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано