Благоевградски полицай поощрен от МВР

Сподели във Facebook
Снимка архив Снимка: архив

Поощрителна награда в конкурса "Полицай на годината 2021" получи служител в "Охранителна полиция" - Благоевград.

Отличието бе връчено на церемония в МВР. Инспектор Алекси Митов взе наградата за проявен висок професионализъм и изключителна инициативност, бързина и адекватна намеса в оказване на животоспасяваща долекарска помощ на гражданин, изпаднал в безпомощно състояние и с реална опасност за живота. В края на изборния ден на 14 ноември от една от секциите в Благоевград излиза жена, която моли за помощ – неин колега е припаднал. Отзовават се младши инспектор Алекси Митов и гражданин, които в този момент са в коридора пред секцията. Бързата реакция на полицейския служител, който без колебание започва да прави сърдечен масаж, е решаваща за изпадналия в безпомощно състояние.

Вътрешният министър Бойко рашков отличи полицейски служители от цялата страна и колективи, постигнали високи професионални резултати през годината. Раздадени бяха индивидуални награди.

Сред тях са и цивилни граждани. Ердинч Аптиш е награден за проявена съобразителност, смелост, оказване на съдействие и конкретна помощ на органите на МВР за задържане на извършител на тежко криминално престъпление. На 29 ноември мъж от хасковското село Сърница стреля по съсед, нарани съпругата му с нож, а после се укри. Последва незабавната реакция на институциите по издирване на въоръжения нападател.

Ден по-късно, в кърджалийското село Душка Ердинч Аптиш е нападнат с огнестрелно оръжие в собствения си имот. Той не губи самообладание и отнема оръжието на нападателя, в който разпознава обявения за издирване от Сърница. Стрелецът прави опит да го нападне и с нож, но Ердинч го обезврежда с удар с приклада от отнетото огнестрелно оръжие. Следва обаждане до служителите на реда от участък Черноочене и задържането на нападателя.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано