Благоевградски улици стават депо за строителни отпадъци

Сподели във Facebook
Снимка архив Снимка: архив

Има реална опасност улици в Благоевград и кварталите да се превърнат в сметище. Заради затвореното депо в село Изгрев, от Общината съветват гражданите, които правят ремонти, да оставят в здрави чували строителните отпадъци до контейнерите за битови боклуци. 

Общинска администрация призовава фирмите, занимаващи се със строителна дейност, да съхраняват отпадъка на своите площадки. Това ще е до намиране на рационално решение на проблема със сметището.

При възникване на аварийни ремонти, Община Благоевград има готовност да осигури безвъзмездно контейнери за строителен отпадък, с вместимост 4 куб. м., на институциите и фирмите, ангажирани с ремонт на подземна и надземна инфраструктура. Същите могат да бъдат заявявани в базата на „Биострой“, както и на тел.: 073 / 88 42 35.

Припомняме, депото в близкото до града село бе затворена със заповед на РИОСВ на 19 август заради несъответствие с нормативните изисквания. Незабавно след получаване на предписанията, Oбщинска администрация възложи на фирма „Биострой“ да почисти Айдаровско дере и да осигури неговата проходимост.

Кметският екип моли екоинспекцията да разреши ползването му до изграждане на ново, но до момента отговор няма.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано